почеток english shqip контакт  
Фондација "е-Македонија"
 


Проекти


Проект „Кажи нешто“

На 24 ти декември започна натпреварот во блогирање „Кажи нешто“ за сите средношколци во Македонија. „Кажи нешто“ е партнерски проект на Фондацијата „е-Македонија“ и Здружението за едукација, комуникација и консалтинг „ОХО“ и има за цел да ги поттикне младите луѓе во Македонија да ги употребуваат новите информатички технологии на практичен начин и да се изразат креативно преку музика, видео, фотографија или пишување.

прочитај повеќе ...

Проект “е-Училници”

Проектот “е-Училници” има за цел да им овозможи на социјално загрозените граѓани бесплатно да дојдат до основни познавања на работата со компјутери. Обуките се во тек и се реализираат преку три центри во Македонија, каде на социјално загрозените граѓани им се оддржува настава преку која ќе научат Word, Excel, електронска пошта и интернет.

прочитај повеќе ...

Проект “е-Бонтон”

Фондацијата “е-Македонија” започнa со реализација на проектот „е-Бонтон”, со цел создавање на правила за убаво однесување во е-комуникацијата и подигнување на јавната свест за начинот на кој луѓето комуницираат преку социјалните мрежи.

прочитај повеќе ...
Проекти 2006
прочитај повеќе ...
Проекти 2005
прочитај повеќе ...
 


 
 

 
правна напомена

© Македонски Телеком